Spring til indhold

Ali Al-Fatlawi feat. Wathiq Al-Ameri

We have thought about you
26. juni 2016 kl. 16
Gården, Museet for Samtidskunst, Roskilde

Pavillion of Iraq
27. juni - 1. juli 2016, hver dag 15-18
Roskilde Festival, Settle and Share, P, Camp East

Kunstnerduoen Ali Al-Fatlawi og Wathiq Al-Ameri skaber performanceværker, der afspejler, afsøger og udfordrer konkrete fordomme i forhold til arabisk kultur, frygten for og forventningen om terrorisme, grænsekrydsningssituationer og det psykologiske pres, der kan udtrykkes gennem fysisk gestik.

Menneskets dødelighed som en del af hverdagslivet er også et væsentligt tema, som udtrykkes gennem performances og handlinger, der beskæftiger sig med maskulinitet og krigshandlinger samt med erindringens rolle og musealiseringen af de liv, der går tabt i krigszoner.

Med deres performance “We have thought about you” byder Ali Al-Fatlawi og Wathiq Al-Ameri de besøgende velkommen til Museet for Samtidskunst. De tager imod festivalens gæster ved et bord fyldt med hakkede løg og gule blomster, mens tårerne triller ned af deres kinder.

På Roskilde Festival vil Ali Al-Fatlawi og Wathiq Al-Ameri skabe en ”irakisk pavillon” i et telt i campingområdet. De vil selv bebo teltet og sove, spise og performe der, samtidig med at de vil integrere sig i de øvrige campisters liv. Teltet vil dog være lidt anderledes udstyret end de omkringliggende: det vil have flag og bannere med arabiske påskrifter, og inde i teltet vil et TV vise nyhedsudsendelser fra Irak, mens et andet TV vil være tunet ind på en irakisk musikkanal på høj lydstyrke.

Teltet er åbent – offentligheden og beboerne i naboteltene er velkomne til at kigge ind. Kunstnerne laver te på en samovar og indbyder de besøgende til at drikke den af typiske orientalske teglas. I løbet af festivalen vil kunstnerne tale med pavillonens besøgende og skrive digte på teltdugen. Denne “Pavilion of Iraq” er en interventionsorienteret performance, der finder sted over tid, og som har til hensigt at skubbe til de forventninger og den frygt, der er forbundet med arabisk og muslimsk kultur. 

Ali Al-Fatlawi & Wathiq Al-Ameri vandt Performancepreis i Schweiz i 2011 efterfulgt af den prestigefyldte Swiss Art Award i 2012. Ali Al-Fatlawi & Wathiq Al-Ameri har base i Schweiz og samarbejder som en del af gruppen Urnamo, der blev grundlagt i 2002. De har kendt hinanden siden barndommen og studerede sammen på Bagdad Arts Academy i Irak og på F+F Submit Schule für Kunst und Design i Zürich.

Foto: Joe Kniesek. Feedback

Sidst opdateret

08.02.2017

Ansvarlig redaktør

Julie Damgaard Nielsen