Spring til indhold

Moe Satt

Wishes of Hands
25. juni 2016 kl. 16
Palæhaven, Museet for Samtidskunst, Roskilde

Pop-up bar
26. juni 2016 kl. 18
Gården, Museet for Samtidskunst, Roskilde

Som performancekunstner arbejder Moe Satt primært med betydningsladede håndtegn og håndbevægelser – bevægelser, der bruges til at kommunikere eller i arbejdssammenhæng. Hånden som medium for kommunikation mellem mennesker kan udtrykke ting, der ligger hinsides det talte sprog. Hånden kan vise, hvem du er.

I sin performance “Wishes of Hands” skaber Satt bannere, der viser omridset af hænder. På disse bannere skriver han publikums ønsker og bærer derefter rundt på bannerne i Palæhaven. Et ritual afslutter performancen og stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt og hvorfor man overhovedet skal ønske noget.

Satt har arbejdet med hænder og gestik i adskillige andre værker, heriblandt foto-serien “Face and Fingers” (2008-09), hvor han opfinder og gennemgår 108 forskellige håndstillinger med titler såsom ‘Gun’ og ‘Wave.’ Han har også skabt videoerne ”Hands around in Yangon” (2012), som handler om håndens arbejde rundt omkring i byen, og “Five Questions to the Society where I Live” (2015): et tyst sprog bestående af håndtegn, som blev skabt og anvendt i forbindelse med en forestående national afstemning.

“Jeg bruger forskellige dele af kroppen som udtryksform i mit arbejde. I mine performanceværker har jeg primært arbejdet med betydningsladede og meningsløse håndstillinger og handlinger. Jeg tager udgangspunkt i min egen krop og rummet omkring mig for at udforske og eksperimentere med min krops udholdenhed,” forklarer Satt.

På museet vil Moe Satt også skabe en lokal pop-up bar med cocktails, der hver især fortæller noget om den politiske og historiske situation i Myanmar. Her vil cocktailen “Pegu Club” (Gin, Orange Curacao, frisk limesaft, et stænk bitter) blive serveret. Pegu Club var en victoriansk Gentlemen's Club i Rangoon, Burma (det nuværende Yangon, Myanmar), og var blandt de mest berømte klubber i det sydøstlige Asien. Denne cocktail var stedets signaturdrink. Cocktailen “Democrat” (Bourbon Whisky, frisk citronsaft, ferskenlikør, honning) vil også blive serveret. Satt forklarer: “Democrat er egentlig en amerikansk cocktail, men jeg har valgt den i denne sammenhæng, fordi jeg godt kan lide navnet. Jeg valgte netop Democrat, fordi Myanmar er i færd med at bevæge sig fra militærjuntaens styre hen imod at blive en demokratisk nation.”

Moe Satt er initiativtager til performancefestivalen Beyond Pressure Public Art Festival (2008-2014) i Myanmar og blev nomineret til Hugo Boss Asia Art Award 2015. Han har senest bidraget til udstillingen “A Journal of the Plague Year” på Kadist Art Foundation og The Lab, San Francisco, USA, 2015, og kurateret udstillingen "Silent For A While", 10 Chancery Lane Gallery, Hong Kong, 2016.

Foto: Joe Kniesek.Feedback

Sidst opdateret

08.02.2017

Ansvarlig redaktør

Julie Damgaard Nielsen