Spring til indhold

Mwangi Hutter

X marks the Spot
1. juli 2016 kl. 12-14
Roskilde Festival, Orange Scene

Mwangi Hutter er en kunstnerduo bestående af Ingrid Mwangi og Robert Hutter. Duoen har en særlig interesse i at undersøge begrebet om et ”selv” og hvordan selvet ændrer sig og muterer gennem andre. De er også interesserede i, hvordan man skaber en fælles stemme.

Deres performances stiller således spørgsmålstegn ved selvet og det kollektive. I deres performances arbejder de med kroppen, med kollektiv historie og kollektive fortællinger samt med traumer. Til Roskilde Festival har Mwangi Hutter udviklet en ny deltagerorienteret performance kaldet “X marks the Spot”. Her indbydes 200 frivillige deltagere (både festivalgæster og andre) til at stille sig op i et gittermønster og pakke sig ind i enten rødt eller sort stof. Tilsammen vil de derved danne et midlertidigt Dannebrog foran Orange Scene – men med et sort kors i stedet for et hvidt.

Publikum kan se hændelserne udspille sig live, samtidig med at de også kan se optrinnet filmet fra luften på en stor videoskærm. Titlen henviser til det hvide kors i det danske flag og legen med dets symbolik – kunne det hvide kors også være en målskive? Performancen åbner op for de forskellige associationer, der omgærder dette nationalsymbol og nationalismens tilstand i Danmark. Værket afsøger også de forestillinger, der forbindes med henholdsvis ”hvid” og ”sort”

Mwangi Hutter har i de senere år deltaget i internationale udstillinger såsom "Heaven, Hell, Purgatory – The Divine Comedy from the Perspective of Contemporary African Artists", Museum für Moderne Kunst, Frankfurt, 2015; "VISIONS. An Atmosphere of Change", Marta Herford Museum, 2013, samt “Earth Matters: Land as Material and Metaphor in the Arts of Africa”, Smithsonian Institution, National Museum of African Art - NMAfA, Washington DC, 2013.

Foto: Joe Kniesek. Feedback

Sidst opdateret

08.02.2017

Ansvarlig redaktør

Julie Damgaard Nielsen