Spring til indhold

Presseomtaler

Kulsække rejser spørgsmål om migration og rettigheder

Ung kunstner fra Ghana dækker markedspladser, broer og højhuse med gigantiske tæpper af sammensyede kulsække og rejser kritiske spørgsmål om globale produktionsvilkår. 9. maj åbnede Venedig Biennalen dørene for Ibrahim Mahamas hidtil største udstilling.

Læs CKU's artikel - klik her

Når hverdagen bliver til kunst

Den 18. maj gæster en ghanesisk kunstner Holbæk. Han skal bo i Vangkvarteret og skabe et lokalt kunstværk baseret på den virkelighed, han møder.

Venedig-Biennale kunstner samarbejder med beboere fra DR's "Blok på bistand"

Fra kunstbiennale i Venedig rejser den unge kunstner direkte videre til det sociale boligkvarter Vangkvarteret i Holbæk Kommune, som DR portrætterede i den omdiskuterede dokumentar 'Blok på bistand'. I tre uger går han i dialog med beboerne i Vangkvarteret og foretager research til det værk, som han skaber og udstiller på kunstbiennalen Images 2016.

Læs CKU's artikel - klik her

Kunstens opgør med stigmatiseringen

"Det er ikke bare et samarbejde jeg søger, men en situation hvor vi sammen forsøger at redefinere den sociale struktur," siger den ghanesiske kunstner Ibrahim Mahama, hvis kollektive gigantværker kan opleves på Venedig Biennalen, næste års Image Festival og helt aktuelt under konferencen Arts and Globalization.

Læs artiklen på kunsten.nu - klik her

”Samtidskunsten er en fiktion”

Det gensidige afhængighedsforhold mellem samtidskunsten og kapitalismen ekskluderer en global mangfoldighed af stemmer i kunsten. Konferencen Arts & Globalization satte en megafon for disse stemmer.

Læs artiklen i KOPENHAGEN MAGASIN her

Foto: Sara Thetmark

Globale samtaler

Hvordan kan kunstverdenen imødekomme aktuelle samfundsmæssige omvæltninger? Kuratorer, kunstnere og kulturpolitiske repræsentanter var samlet til tre dages konference i København for at finde mulige svar.

Læs artiklen på kunsten.nu

Foto: Frida Gregersen

En boligblok pakket ind i kaffesække

Den internationalt kendte ghanesiske kunstner, Ibrahim Mahama, har i tre uger ladet sig inspirere af Vangkvarteret i Holbæk til sit kommende kunstværk.

Læs hele artiklen her

En verden i vanskeligheder

At kloden i dag står overfor store udfordringer er ikke en overdrivelse. Som tænkende individer er det derfor på tide, at vi stopper op og reflekterer over vores placering i verden og vores relation til andre levende væsner og til de ting, der omgiver os.

Læs den meddelelse kuratorerne af 'An Age of Our Own Making' har offentliggjort i E-flux her (eng)

Kunstprogrammet IMAGES 16 i Holbæk leder efter brugte cykler

Udstillingsteamet bag Holbæk Kommunes IMAGES-satsning 'An Age of Our Own Making' beder Holbæks borgere om at donere brugte cykler, som besøgende til udstillingen kan bruge.

"I sekretariatet for Holbæk Images 2016 har de fået en god idé. Bycykler til udlån, der kan fragte publikum rundt i byen til de forskellige udenlandske kunstneres værker. Projekt »Udlejnings-cykler« er netop nu under udarbejdelse." Det skriver Marianne Povelsen i Nordvestnyt den 17. februar 2016. 

Læs hele artiklen her

Hør også DR P4 Sjællands indslag om kunst-cyklerne (6:20 inde i klippet)

Bambus brugt på den indonesiske måde

På vore breddegrader bruges bambuspinde mest til at stikke ned i plantekrukker for at holde blomsterhoveder oppe i vinden, men på Holbæk Havn kan man opleve bambus brugt på den indonesiske måde. Søren Kiehn fra TV Øst har været forbi IMAGES 16-udstillingen 'An Age of Our Own Making'.

Hør indslaget her

Stedet er altafgørende

For den ghanesiske kunstner Ibrahim Mahama er det sted, hvor han placerer et værk, altafgørende. Det, og det politiske indhold i materialet. Weekendavisens Synne Rifbjerg har været i Holbæk og talt med Mahama, der er udstillingsaktuel på IMAGES 16-projektet 'An Age of Our Own Making', der løber fra den 14. maj - 15. august 2016.

Læs interviewet her

P1 Kulturvejleder

I dag skal vi en tur til Holbæk, hvor vi skal kulturvejledes af Mikkel Thorning, som er leder af kulturhusene i Holbæk. Han fortæller om IMAGES 16-projektet, "An Age of Our Own Making" - En menneskeskabt tidsalder – der i løbet af året kan opleves i både Holbæk, Roskilde og København. Medvirkende: Mikkel Thorning, leder af kulturhusene i Holbæk By

10. juni 2016, kl. 14:54

Hør indslaget "Kulturvejleder – IMAGES"

”Hvis du har et stykke brød, vil du så dele det med personen ved siden af dig?”

"Vi missionerer de kristne værdier, frihed, demokrati, men lukker os om os selv og vore resurser, selvom den isolation i sidste ende er skadelig for os; vores handelsforbindelser, vores internationale relationer og medmenneskelige forståelse."

Sådan siger kurator Bonaventure Soh Bejeng Ndikung i et interview med Matthias Hvass Borello fra Kunsten.nu, hvor han og med-kurator Solvej Helweg Ovesen forklarer tankerne bag det tre-delte udstilingsprojekt An Age of Our Own Making, hvis første del kan opleves i Holbæk netop nu, og hvis anden del åbner i Roskilde d. 25. juni.

Læs hele interviewet her.

Festival for empati

"Dybdegående adfærdsforskning med et mål om øget indføling og indignation." Sådan beskriver Kunsten.nu's Matthias Borello anden del af udstillingsprojektet 'An Age of Our Own Making', der bestod i et performanceprogram i Roskilde.

Læs hele anmeldelsen, der giver projektet roser med på vejen, her.Feedback

Sidst opdateret

07.02.2017

Ansvarlig redaktør

Lotte Løvholm