Spring til indhold

Performance 25. juni, 16.30-18.30: Bernard Akoi-Jackson

Oplev Bernard Akoi-Jackson performance "…it’s imperative, staying put, put into globalized imperative contexts, is imperative…"

…it’s imperative, staying put, put into globalized imperative contexts, is imperative…
25. juni kl. 16:30-18:30
Den Gamle Byrådssal, Byens Hus, Stændertorvet

Kunstneren Bernard Akoi-Jackson skaber interaktive performanceværker, der peger på de faldgruber, man kan se i den praktiske, daglige forvaltning af immigrationslovene, og på det sprogbrug, der bruges i denne sammenhæng.

Hans performances fremstiller de statslige administrative procedurer som en form for nationalt selvforsvar mod migration. I Akoi-Jacksons nye performance med titlen “…it’s imperative, staying put, put into globalized imperative contexts, is imperative…”, som bliver opført i Byens Hus i Roskilde, genner en række assistenter publikum/”ansøgerne” gennem en labyrint af forvaltningsmæssige tiltag og forløb.

Her udsættes publikum for en strøm af papirarbejde, grænsekontrol, fingeraftryk og formler, der skal udfyldes og gentagne gange tjekkes af embedsmænd. De vil også stå overfor en række absurde opgaver, der udføres i et forvirrende kancellisprog. På vej gennem systemet og dets mange faldgruber vil publikum desuden støde på forskellige fristende varer og genstande såsom sukker, guld og havsalt. Efter alle disse strabadser får de til sidst et stempel af administratorerne, der udnævner dem til at være [IKKE-IMMIGRANT SELV], [IMMIGRANT ANDEN], [NOMADISK BORGER] eller [DIPLOMAT VIP].

Når alle blandt publikum har gennemført opgaverne, bliver de sat til at vente foran et slags pseudo-alter, indtil de bliver kaldt frem af en præstelignende figur, den øverste myndighed – en tvetydig skikkelse, som er kunstneren selv. Han giver dem deres certifikat, et stykke ghanesisk chokolade og et glas hollandsk snaps. Hele episoden filmes via CCTV.Feedback

Sidst opdateret

08.02.2017

Ansvarlig redaktør

Julie Damgaard Nielsen