Spring til indhold

Performance 25. juni, 17.30: Harold Offeh

Oplev Harold Offehs performance "Choreograph Me"

Choreograph Me
25. juni kl. 17:30
Gården, Museet for Samtidskunst, Roskilde

 

“Choreograph Me” er et fortløbende projekt, hvor kunstneren Harold Offeh indbyder publikum til at bruge hans krop som medium og materiale for at skabe en række performative udtryk. Publikum har her mulighed for at komme med instrukser til bestemte handlinger og bevægelser, som Offeh udfører live i løbet af én time. Beskuerne inviteres også til at deltage aktivt og udføre instrukserne sammen med Offeh eller til at instruere og forme begivenhedernes gang på afstand (ved at holde plancher med tekst op).

Værket ”Choreograph Me”, som oprindeligt blev bestilt af MiMA, Middleborough, bruger instruktionerne som ramme for at skabe et kollektivt koreograferet værk. Ved at gøre sin krop tilgængelig som et ”art material”, der kan eksperimenteres med, udforsker Offeh spørgsmålet om, hvordan en kunstner kan anvendes som skulpturelt materiale, og hvordan hans arbejde kan være til nytte for publikum.

Ved opførelsen af “Choreograph me” på Museet for Samtidskunst vil Offeh gen- og nyopføre værket og igen invitere publikum til at instruere og føre ham. Hans performance vil vare op til en time. Publikum udstyres med en række trykte tekster, der angiver bestemte bevægelser eller handlinger. De kan bruge teksterne til at give kunstneren instrukser, eller de kan skabe helt nye instruktioner ved selv at nedskrive ord på papir. Offeh er interesseret i forholdet mellem krop, rum, race og køn, men også i relationen mellem publikum og performer. Hans værker krydser levende billeder med live-optræden og rummer talrige referencer til film og sange.Feedback

Sidst opdateret

08.02.2017

Ansvarlig redaktør

Julie Damgaard Nielsen