Spring til indhold

Performance 26. juni, 16.30-17.00: Michèle Magema

Oplev Michèle Magemas performance "What the Sea didn't Take Off Me"

WHat the Sea didn't Take Off Me
26. juni kl. 16.30-17
Gården, Museet for Samtidskunst, Roskilde

 

Michèle Magemas performance ”What the Sea didn’t Take Off Me” tager afsæt i firehundrede migranters forsvinden, da de forsøgte at krydse Middelhavet i april 2016. Firehundrede mennesker ud af tusind, der hver måned dør i Middelhavets bølger i deres bestræbelser på at nå frem til Europa. Værket ser nærmere på migrationsprocesser og de risici, som folk tager for at krydse over grænser.

Magemas værk bygger på kroppens erindring: hver krop bærer i sig en erindring om andre individer i familien og i samfundet. Magemas værk placerer sig således mellem Historien med et stort ”H” og de individuelle historier. Det bringer hendes egen krop i samspil gennem symboler og gentagne bevægelser, der bliver til en art ritualer. Hendes arbejde er politisk og bruger kunsten til at yde modstand.

I sin performance ”What the Sea didn’t Take Off Me” optræder Magema barfodet, klædt i hvidt og med bandager, der repræsenterer de firehundrede sjæle, der druknede på rejsen mellem Egypten og Italien. Hun krydser en sti fremstillet af et lilla pulver, nærmere bestemt kaliumpermanganat – et stof, der også kendes under betegnelsen ”Condy’s Crystals” og bruges i medicinske sammenhænge til f.eks. at helbrede hudirritationer. Hun krydser denne sti som en art bodsgang for de syge og døde kroppe.Feedback

Sidst opdateret

08.02.2017

Ansvarlig redaktør

Julie Damgaard Nielsen