Spring til indhold

Kunstrute gennem Holbæk by

Julie Djikey: Ozonization, 2012, foto: Sean Hart

 

Titel: The Life of Materials. On Another Nature and Ecology (Materialers liv. Om en anden natur og økologi). 

Tid: 14. maj - 15. august 2016.

Sted: I byrummet, på havnen, på Holbæk Museum og på Holbæk Bibliotek.

Samarbejdspartnere: Holbæk Museum, Holbæk Kunsthøjskole, Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder, Holbæk Bibliotek, BGK Midt, Billedskolen Holbæk & Vest og Holbæk Art.

Industrialisering og materialers liv

Udstillingsprojektet An Age of Our Own Making udfolder sig i tre dele. Den første del kan opleves i Holbæk by, på Holbæk Museum og på Holbæk Bibliotek hen over sommeren 2016.

Denne udstillingsdel har undertitlen The Life of Materials. On Another Nature and Ecology. De 12 kunstnere, der udstiller i Holbæk, sætter fokus på nogle af de politiske og miljømæssige udfordringer, som præger det samfund og den tid, de lever i. Derfor er industrialisering, forbrug og bæredygtige måder at anvende materialer på centrale omdrejningspunkter for dette del-projekt, der former sig som en kunst-rute gennem Holbæk.

10 stedsspecifikke værker bringer beskueren på en vandring rundt i byen. De udstillede skulpturer, installationer og interventioner bygger alle på alternativ brug – og genbrug  af  materialer kendt fra andre sammenhænge end kunstens.

Ikke kun materialitet, men også fysisk cirkulation optager kunsterne. Hvordan en lærredssæk, der oprindeligt har været brugt til fragt af kakaobønner, finder vej fra Afrika til Vesten, hvilke hænder den har været igennem på vejen, og hvem den ender hos. Den ghanesiske kunstner Ibrahim Mahamas inddragelse af lærredssække i en række monumentale skulpturer indeholder en reference til det globale samfunds transport af råvarer og peger på de medfølgende sociale og økologiske problemstillinger.

Holbæk set med andre øjne

I Holbæk centrum tager kunstruten en afstikker ind på Holbæk Museum. Her viser den beninske kunstner Georges Adéagbo en større installation af genstande, han har fundet på vandringer og loppemarkeder i Holbæk og sat sammen med malerier og skulpturer fra sit hjemland.

Adéagbo er interesseret i den særlige historie og de mysterier, der ligger til grund for en by eller et lands udvikling, men peger også på de aspekter, der er fælles for verdens kulturer. Hermed fungerer hans værker som katalysatorer for mellemmenneskelig forståelse.  

På Holbæk Bibliotek præsenteres en række talks og et læserum med plads til fordybelse. Her kan man hente nærmere information om menneskets påvirkning af natur og miljø fra 1800-tallet og frem til i dag. 

Det centrale element i Holbæk-delen af An Age of Our Own Making er spørgsmålet om bæredygtighed, herunder refleksionen over den økologiske ulighed, der præger verden i dag.

Således handler dette kapitel også om mødet mellem et vestligt og et ikke-vestligt blik, og i høj grad om den læring og inspiration, vi kan finde i at opleve vores kultur gennem den udefrakommendes øjne.

 

Kunstnere: Ibrahim Mahama, Ehsan Ul Haq, Eko Prawoto, Georges Adéagbo, Hamed Ouattara, Jean Katambayi Mukendi, Jems Robert Koko Bi, Julie Djikey, Misheck Masamvu, Sammy Baloji, Angela Melitopoulos & Angela Anderson. Læs mere om kunstnerne

 Feedback

Sidst opdateret

08.02.2017

Ansvarlig redaktør

Hans Henrik Nielsen

Find værkerne

Oplev de imponerende værker på udstillingen An Age Of Our Own Making // En menneskeskabt tidsalder i Holbæk på egen hånd. 

 

Download kort

Download udstillingsguide

 

 

Udstillingen er åben hele døgnet med undtagelse af værkerne på:

 

Holbæk Museum

Tirsdag-fredag kl. 10.00-16.00
Søndag og helligdage kl. 12.00-16.00

 

Holbæk Bibliotek

Mandag-fredag 10.00-18.00

Lørdag 10.00-13.00

Lån cykler på Holbæk bibliotek

Kom rundt til værkerne på cykel. 

 

I Holbæk biblioteks åbningstid kan du låne udstillingscykler dekoreret af BGK Holbæk.

App: find værkerne og læs om kunstnerne

“Images 2016 - Kunst i Holbæk" giver et overblik over kunstnere og værkplaceringer på IMAGES 16-udstillingen An Age of Our Own Making i Holbæk by. App'en finder du både i Apples AppStore og Google Play